Aktuāli RSS
Ziemas Folkloras diena Katlakalnā Komentēt drukāt

2014.gada 7.februārī Katlakalnā notiks kārtējā FOLKLORAS DIENA.

Jau no diviem dienā notiks Meteņu svinēšana, - Katlakalna Bērnu folkloras kopa un viņas vadītāja Laura Arāja būs svētku saimnieki un notikums šai reizē domāts vairāk bērniem un ģimenēm. Sagaidāmas gan rotaļas un dancošana, gan vizināšanās ar ragaviņām un citas Meteņu laikam piederīgas jautrības.

Bet pievakarē - 17.30 pievērsīsimies Sveču dienas vakarēšanai. Te nu rīkotāji un uzņēmēji ir Katlakalna RĀMUPE. 

Sveču dienā piedien darināt sveces, dziedāt un dancot, un arī stāstīt stāstus. Svarīgi būt labu domu piepildītam un priecīgam, jo gaišās domās un smejot darinātās sveces deg ar gaišu, mirdzošu liesmu un visi taču tādas sveces vēlēsies sev pagatavot. Tātad - sanākušie varēsim dziedāt, dancot un iet rotaļās, un arī gatavot sveces, kas noderēs gan ikdienai, bet jo īpaši dāvināšanai un dedzināšanai svētkos vai īpašos gadījumos. Varēsim arī mieloties ar Sveču dienas putru, sarkanajām odziņām - dzērvenītēm... Tas viss jūs, kas būsiet atnākuši ar mums kopā Sveču dienu svētīt, arī Katlakalna Tautas namā sagaida.

Svētkos vislabāk būt pulkā, tālab gan Meteņu svinēšanā, gan Sveču dienas vakarēšanā mēs gaidām ciemiņus arī. Un viņu pulkā būs folkloras kopa ARTAVA no Ogres un Tomes folkloras kopa GRAUDI, ļaudis no Rīgas GARATAKAS un ceram, ka labs ceļavējš mūsu virzienā ļaus doties arī Kokneses kopām URGAS un TĪNE.

Komentāri
Pašlaik nav neviena komentāra!
Mans komentārs
Vārds:
Epasts:
WWW:
Komentārs:
 
atcerēties mani

KALENDĀRS
DIEVAM, DABAI, ATELPAI- 2024





 

Latvijas Folkloras biedrība sociālajos medijos
 
ZIEDU MĒNESIS